Medjugorje, 2012. május 2.

Maria

Drága gyermekek!Édesanyai szeretettel kérlek benneteket, adjátok
kezeteket nekem, engedjétek,hogy vezesselek titeket. Édesanyaként
szeretnélek megmenteni benneteket abékétlenségtől, a kétségbeeséstől és az
örök száműzetéstől. Fiamkereszthalálával megmutatta mennyire szeret
titeket. Értetek és bűneitekértfeláldozta magát. Ne utasítsátok el az Ő
áldozatát és ne okozzatok neki újraszenvedést bűneitekkel. Ne zárjátok be
magatok előtt a mennyország ajtaját.Gyermekeim, ne vesztegessétek az időt.
Semmi sem fontosabb a Fiamban valóegységnél. Segíteni fogok nektek, mert
a Mennyei Atya küld, hogy együttmutassuk meg a kegyelem és az üdvösség
útját azoknak, akik nem ismerik Őt. Nelegyetek kemény szívűek! Bízzatok
bennem, és imádjátok Fiamat. Gyermekeim, nemélhettek pásztorok nélkül.
Minden nap imádkozzatok értük. Köszönöm nektek.

Játékos zarándoknap

Rozsafuzer_2012

Nem mindennapi eseménynek voltak tanui, akik május 5-én reggeli órákban a Nagyváradi székesegyház környékén jártak-keltek. Megközelítőleg száz fiatalember vonult be a bazilikába, követve plébániáik névtábláit. Az sem mindennapi esemény, hogy ennyi fiatal fiú együtt imádkozzon rózsafüzért, de nem is az átlagos normáknak akart megfelelni a Mária Rádió 5-ik vándorkupája.
A vándorkupa lényege, egyrészt a közösen végzett ima, mely révén a találkozó inkább szól a játékról, mint a nyerni akarásról, másrészről a közösségformálás is cél, hiszen korunk embere hamarabb köt ismeretséget a virtuális valóságban, mint közvetlen környezetében.
A Székesegyházban összegyülteket köszöntötte Nm. És Ft. Böcskei László megyéspüpök, aki rövid búzdításában felhívta a figyelmet a közös ima és tiszta játék fontosságára, valamint kifejezte örömét, hogy az összegyült fiatalok megelőlegezték Szent László királyunk május 6-ikai ünnepének zarándoklatát.
A közös ima után, a tíz csapat a hegyközpályi labdarugó pályán mérte össze tudását. A jók közül a legjobbnak idén Székelyhíd csapat bizonyult, akik sikeresen küzdöttek meg hat nagyváradi csapattal, melyek a Székesegyház, Szent László, Szent József, Szent Katalin, Szentlélek, Várad-Szőllős plébániáinak színeiben léptek pályára. Istennek hála, távolabbról is érkeztek játékosok. Megtiszteltek jelenlétükkel Tasnád, Hargitafürdő és Szatmárnémeti fiataljai, akik plébánosuk vezetésével érkeztek. Bízunk benne, hogy sokan merítettek erőt a közös imából, reméljük, hogy számos barátság született, hiszük, hogy Isten áldása és kegyelme révén egyre többen csatlakoznak kezdeményezésünkhöz, és a játék révén közelebb kerülnek Istenhez!