Csíksomlyóra „költözik” Rio

erdelyi_rio

Idén is megrendezik a nemzetközi katolikus ifjúsági találkozó erdélyi mását. Az augusztus 13–17. között Csíksomlyón tartandó rendezvény célja, hogy a fiatalok megerősödjenek hitükben, Istennel való kapcsolatukban. Csoportbeszélgetések, műhelyek, imádkozások, előadások, tehetségkutató és koncertek szerepelnek a programban.
Azok, akik augusztus elsejéig jelentkeznek a www.csitinfo.ro internetes portálon, kedvezményes áron, azaz 40 lejért vehetnek részt az ifjúsági rendezvényen, de egészen a találkozó kezdetéig lehet regisztrálni (a részvételi díj így már 50 lej), sőt napijegyet is válthatnak az érdeklődők. A csoportok szintén kedvezményben részesülnek – tájékoztatott Veress Sándor Levente ifjúsági lelkész. Az ár tartalmazza a szállás és napi egy ebéd ellenértékét.
A találkozó célcsoportja a 14–30 év közötti korosztály. Augusztus 12-én, hétfőn várják azokat, akik a Mária-úton zarándokolnak a találkozóra. „Kedd, a játékos ismerkedés, az egymáshoz szokás napja. Jégtörő, laza programot képzeltünk el" – kezdte el a program ismertetését Kajtár Gergely ifjúsági referens. Hozzátette: minden napnak meglesznek a témái, a szerdát Márton Áron püspöknek szeretnék szentelni, többek között a Mustármag együttes zenés összeállítását hallgathatják meg a résztvevők. „A csütörtök a lelkiség, az elcsendesedés napja lesz és a szentségimádásé. A fiatalok korábbi visszajelzési szerint ez a legmélyebb lelki megélés" – fogalmazott Tamás Barna ifjúsági lelkész. Pénteken a Made by God elnevezésű tehetségkutatót is megszervezik, a korábbi években is jópofa produkciókat láthattak a résztvevők. Ezt követően fergeteges bulit csapnak keresztény módon koncertezni fog a magyarországi Eucharista zenekar. A rendezvényen újdonságot jelent a Rio Cafe, ahol közvetlen beszélgetéseket folytathatnak majd a keresztény fiatalok egymással.

Forrás:kronika.hu